Check je vaste lasten en betaal zeker niet teveel

By | oktober 28, 2020

Kies de juiste zorgverzekering voor weinig geld

Om te voorkomen dat je maandelijks te duur uit bent met je vaste lasten zou je zeker jouw zorgverzekering is goed onder de loep kunnen nemen. Iedereen in Nederland is verplicht een basis zorgverzekering te hebben. Je kunt daarbij kiezen voor een aanvullende verzekering maar dat is niet verplicht en kost extra. Ook zit er nog een verschil tussen een vrijwillig en verplicht eigen risico. Bij een vrijwillig hoger eigen risico ben je minder premie kwijt. Het kan je zomaar tientallen euro’s per maand schelen. Het is zeker voordelig als je weinig gebruik denkt te maken van de zorg en in goede gezondheid verkeerd. Hetzelfde geld voor een aanvullende verzekering. Je zou daarbij uit kunnen rekenen hoeveel premie je per maand kwijt bent en hoe vaak je van aanvullende zorg gebruik zou maken. Ook per jaar betalen in plaats van per maand is meestal goedkoper. Bij een jaarlijks incasso krijg je vaak hoge korting op je premie. Er zijn speciale budgetverzekeringen die genoeg zorg dekken voor minder geld. Spoedeisende noodzakelijk zorg wordt altijd vergoed.

Zuinig omspringen met energie

Op jouw energierekening kun je maandelijks tevens heel veel geld besparen. Dit kan door te vergelijken en gas, water en licht online aan te vragen. Veel maatschappijen die via internet zijn te vergelijken hebben goedkope opties als het om gas, water en elektra gaat. Ook als je overstapt krijg je meestal een paar honderd euro terug. Naast overstappen naar bijvoorbeeld groene energie uit Nederland kun je ook besparen door weinig gebruik te maken van lampen bijvoorbeeld. Kaarsen branden is een goed alternatief en ook nog eens heel gezellig. Anderzijds zijn ledlampen goedkoper in verbruik dan halogeenlampen. Je zou de was slechts een keer per week kunnen draaien en kunnen kiezen voor groene stroom via zonnepanelen. Hierdoor valt de energierekening jaarlijks een stuk lager uit dan dat je voor aardgas zou kiezen. De zon wekt in dit geval alle energie op en er komt geen Co2 uitstoot van te pas. Door een goede ventilatie heb je een woning die in de winter van nature warmer is en in de zomer koeler. Ook dit scheelt enorm in kosten op de jaarlijkse energienota.

Besparen op je autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht voor auto’s en motoren. Hierbij geldt een minimum WA-dekking. Houdt er wel rekening mee dat WA de meest simpele dekking is. Ook casco en volledig casco (all risk) kunnen goedkoper zijn dan je denkt. Je kunt diverse autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd wel een goedkope autoverzekering met uitgebreide dekking. Ook hierbij kun je de premie per jaar betalen. Bij een jaarlijkse premie krijg je bij de meeste aanbieders hoge korting. Ook hier geld bij een keuze voor een hoger eigen risico een lagere maand of jaarpremie. Je kunt uit verschillende soorten eigen risico kiezen. Dit is handig als je verwacht veel schadevrije jaren te maken. Nieuwe auto’s kunnen het beste all risk zijn verzekerd omdat schadekosten hoog op kunnen lopen bij een dure nieuwe auto. Indien de auto ouder is volstaat volledig casco ook prima en hiervoor is all risk niet nodig en in verhouding soms onvoordeliger. Stem dus de verzekering af op de leeftijd van de auto.