Windunie

Windunie is in Nederland de enige leverancier van stroom die geheel wordt opgewekt met behulp van windenergie en zonne-energie. Een klein gedeelte van deze duurzame stroom wordt opgewekt door middel van biovergisting. Omdat wind- en zonne-energie onuitputtelijke energiebronnen zijn, heeft dit de toekomst. Door klant te worden van Windunie, investeer je in schone energie. Bij de winning van aardgas en stroom uit kolen, komt veel schadelijke CO2 vrij. Met duurzame energiewinning is dat niet of nauwelijks het geval. Windunie beheerd zo’n 20% van de windmolens in Nederland. De stroom die door de turbines wordt geproduceerd, komt via het elektriciteitsnet terecht bij de consument als Winduniestroom. Zowel klein- als grootverbruikers kunnen klant worden van Windunie.

Prijs en voorwaarden

In tegenstelling tot veel andere energieleveranciers, zijn aan het opzeggen van een contract geen kosten verbonden. Als nieuwe klant ontvang je daarnaast korting op het tarief van je regionale leverancier van energie. Windunie past haar tarieven elk half jaar aan. De energietarieven zijn dus variabel.

Klant worden

Wil je stroom en/of gas door Windenergie laten leveren? Je kan online klant worden en tevens gebruik maken van de overstapservice. Maak je gebruik van deze service, dan hoef je zelf nergens naar om te kijken. De afmelding bij je oude energieleverancier wordt door Windunie

gedaan. Overigens is het verstandig om rekening te houden met de voorwaarden van je oude energieleverancier. Niet elke leverancier hanteert namelijk flexibele overstapvoorwaarden.